sanningen

Direktlänk till inlägg 1 november 2011

Åldersskillnad

Av sannigen - 1 november 2011 11:46

 

Förlåt för att ni har fått vänta på detta inlägg men jag jobbade som sagt igår och var helt slut när jag kom hem, att ha så många fys pass på en kväll är verkligen jätte jobbigt, så jag somnade dirket på soffan och glömmde till och med ringa min pojkvän. Men som tur är så är jag ledig idag och har tid och ork att skriva.


 Åldersskillnad i ett förhållande är ett ganska stort och viktigt ämne som folk borde prata och skriva mer om, eftersom det alltid kommer finnas åldersskillnad, folk kommer alltid bli kär i en persson som är yngre eller äldre.  För mig så är ålder bara en dum jävla siffra, det kanske låter gammalt, men så är det för mig. Om jag blev kär i en man som är 50 och jag 20 så väljer jag ju inte bort han för att han är 30 år åldre än mig. Man kan vara 50 och bete sig som om man våre 20 och tvärtom, det beror helt enkelt på hur perssonen är i sättet.


Jag är 20 och min pojkvän är 6 äldre än mig, detta är inte alls en stor åldersskillnad enligt mig, för jag är väldigt mogen av mig och har alltid varit så det har alltid varit naturligt för mig att jag ska ha en äldre pojkvän.


Min kompis är ihop med en som är 25 år äldre än henne och först var dom skit rädda för vad folk skulle tycka och tänka, hon ser väldigt bra ut och han är väldigt mycket pengar så ni kan ju bara tänka er vad folk egentligen tyckte och tänkte, men vi som ståg dom nära och kännde dom bra, vi såg och kännde hur kära dom var i varandra. Det var många som tyckte det var jätte äckligt och dom gjorde slut ett tag för dom orkade inte med alla rykten och skit snack men dom kunnde ju inte vara ifrån varandra, så nu har dom varit ihop i 4 år och har 2 barn ihop, och nu skiter dom i vad folk tycker.


 Jag tycker folk som pratar och snackar skit om åldersskillnad kan dra någonstans, prata inte skit, sprid inte rykten prata med perssonerna ansikte mot ansikte istället. Man blir kär i personligheten och inte i åldern, för som sakt ålder är bara en siffra, och till alla er som är i ett förhållande där ni har åldersskillnad så vill jag bara beröma er, och skit i vad folk tycker!


Och till er som tycker ålderskillnad är äckligt så tänk om, skulle du verkligen inte bli ihop med en persson som är kanske 10-20 år äldre än dig om du verkligen verkligen var kär i h*n. Jag skulle aldrig kunna leva med att jag valde bort den kille för att han var äldre och veta att han kanske var min stora kärlek, jag skulle få både pannik och ångest för det.


 Jag är för ålderskillnad, ett förhållande kan faktist vara bättre om man är ihop med en persson som är äldre eller yngre än sig själv. Tillexempel, du kan vara väldigt löjlig av dig och vara i 50 års åldern, och killen eller tjejen du är ihop med kan vara väldigt mogen om h*n är 20-30 år åldern, och då matchar ni varandra väldigt bra, för då är ni tekniskt sätt i samma ålder. Det finns perssoner som bara tänder på folk som är äldre eller yngre, så lått det vara så! Och tveka aldrig för att gå in i ett förhållande där ni har en stort åldersskillnad!


Skriv gärna i en kommentar eller i ett mail: sannigen@hotmail.com

vad ni tycker om åldersskillnad, skulle vara väldigt kul att veta!





 

 
 
Ingen bild

kicki

1 november 2011 19:39

Jag tror siffran är just det en siffra. Jag är själv med en man som är 18 år äldre, visst är det jobbigt med ryktena men de som känner oss vet att vi är på samma nivå och passar varandra. De flesta bryr sig bara om att att vi är lyckliga som vi äntligen är :) Tyvärr så finns fördomar och Jag själv tycker att man som minderårig ska vänta för äkta kärlek kan det om man hittar sin kärlek tidigt. Lycka till med kärleken ---(o :)

 
Fia

Fia

1 november 2011 21:05

Stämmer väldigt bra och jag håller med till 110%. Har tyvärr väldigt nydligen varit med om en åldersskillnad som gjorde mig mycket besviken. Dejtade en kille som var 15 år äldre. Till slut brydde han sig för mycket om vad de runt omrking oss skulle säga och valde att bara tvärt sluta höra av sig, svara och prata med mig.
Är det ok om jag citerar något från inlägget till min blogg och skriver din adress efter? :-) Kram Fia

http://trustlovehope.bloggplatsen.se

sannigen

2 november 2011 09:45

Det är helt ok så länge du skriver min blogg adress efter. Tack så jätte mycket, kram!

 
T

T

1 november 2011 21:46

Det är tråkigt med "åldersfixering" rent allmänt. Håller ju med i det Du har skrivit. I en blogg i maj 2009 skrev jag: "Jag läste i augusti, och kanske det förekom i något samtalsprogram, t.ex Gomorron Sverige om att människan har fyra åldrar. De är "Kalenderålder", biologisk, psykologisk och social ålder.
En person som är 60 kan i själva verket vara 40 eller tvärtom." Har alltid haft VÄNNER i olika åldrar, inte bara jämnåriga.

http://mina-ord-och-bilder.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jimpa

1 november 2011 22:28

Tjena! Jo jag håller med dig! Åldern har ingen skillnad, kan väl låta konstigt i en början men sen planar det alltid ut! Samma gäller storleken på personerna ex en small och snärtig tjej kan bli kär i en mulligare kille. Personligheten räknas åt alla håll!

Jimmpans.bloggplatsen.se

// Jimpa

 
drängen

drängen

1 november 2011 23:33

åldern bara en siffra? säg det till de 50åringar som blir "ihop" med en på 13år... 13åringen vet knappt vad kärlek är och 50åringen har en skev syn på kärlek...

http://livetsomdrang.bloggplatsen.se

 
Max Pride

Max Pride

2 november 2011 01:33

ålderskillnad? Nej spelar ingen roll så länge både är över 20. En 15 åring som är tsm med en 20 åring dock, ser bara en sak en 20 åring skulle få av en relation med en 15 åring och det är då fan inte intellektuellt utbyte...Fram tills man är 20 kan man hålla sig till folk i sin egen ålder, vilket också hindrar spridning av könssjukdomar eftersom om tjejer bara hade sex med jämnåriga killar och vice versa är oftast båda två oskuld.

Btw, om du vill ha ett tips, STYCKEINDELA dina inlägg...dödligt jobbiga att läsa utan.

http://maxpride.bloggplatsen.se

 
Sarah Thulin

Sarah Thulin

2 november 2011 03:26

Kolla gärna in på min blogg, följ med min resa till London ! (:

http://sarahthulin.bloggplatsen.se

 
Frida

Frida

2 november 2011 03:44

Håller absolut med dig! Åldern har ingen betydelse för om man gillar någon eller inte. I vissa fall kan det absolut komplicera ett förhållande, men det är inte avgörande..

http://livinginamerica.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

2 november 2011 07:24

Hello! Kunde inte låta bli att lämna en kommentar (brukar inte göra det) men men! Åldersskillnaden är bara som sagt en skitsiffra. Trivs man ihop och allt funkar och man är lyckliga, så ska det väl inte vara något tjaffs om det. Själv är jag 21 och är tillsammans med en gubbe som är 40! Fast detta med åldersskillnaden för min del är liite knepigt, då han har två barn, och kan inte få mer barn eftersom han gjorde ett ingrepp förr i tiden. Så detta med barn är den stora frågan i vårt förhållande, eller snarare för min del. Och han anser att han kanske är för gammal för att få en till unge osv. Vilket kan ställa till en del problem för mig i framtiden när jag kommer till kritan med tänkandet på barn. Så allt är inte positivt med äldre män om man hamnar i min situation, men annars är det hur bra som helst! Tror nog att när folk själva hamnar i situationen där de finner en äldre person attraktiv att de kanske ändrar sin åsikt, ifall de nu är emot förhållanden med åldersskillnader. Mvh Sanna ^^

http://www.moomin.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Hana

2 november 2011 10:01

Jag har läst igenom lite i din blogg nu och har ett tips till dig; Styckindelning!. Det blir väldigt jobbigt att läsa texter som ser ut som en vägg, utan chans att stanna upp och tänka. Så, för din egen skull och för läsarnas så kan du väl snälla överväga att börja med vettigare styckesindelning i dina texter.

För övrigt så tycker jag att din blogg verkar bra, du tar upp viktiga ämnen och lägger fram dem på ett sätt som gör dem enkla att ta till sig.

 
Louise

Louise

2 november 2011 10:24

jag tycker inte det är fel med åldersskillnad, men det finns ju en gräns! det låter ju inte fel med en 40 åring och 55 åring tillsammans, men däremot låter det väldigt fel med en 15 åring och 30 åring! så jag tycker faktiskt att det finns en gräns. jag håller med "max pride" att är man under 20 ska man ju hålla sig till personer i sin egen ålder, 1 år hit eller dit spelar ju ingen roll, men inte tex 10 - 15 år.

http://louiseahs.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Göran

2 november 2011 10:34

Visst tycker man att det borde vara så att ålder bara är en siffra. Och så kanske det är. För ett fåtal men jag tror de flesta relationer med åldersskillnad på 15-20 år eller mer blir svårare med tiden. Jag själv, man 50+, är singel nu men hade en liten "fling" för ett par år sen med en kvinna på 27.
Men det visade sig när den första förälskelsen svalnade att vi var väldigt olika. Vad har man gemensamt om den ena växt upp med bara en TV-kanal som dessutom var svartvit och den andra haft datorer omkring sig hela sitt liv?
Men för all del, är det äkta kärlek i botten så... För kärleken är vacker oavsett om det är mellan man-kvinna, kvinna-kvinna eller man-man. Så länge båda är mogna nog att veta vad de ger sig in i så är det sant att den äkta kärleken övervinner allt!

 
Ingen bild

Siri

2 november 2011 14:40

Åldern är bara en siffra. Det är 14 år mellan mig och min sambo och det är ingenting vi tänker på nu. I början var man ju så klart lite nervig för vad andra skulle tycka och tänka (vi bor i en by) men det la sig snabbt tack vare underbara vänner och familj som stöttade. Ja visst märks ålderskillnaden ibland men det är inget som påverkar vårat liv tillsammans.
Något dock som jag tror är viktigt i alla förhållande är att ha egna intressen så man inte är med varandra 24/7. Att låta den andra gå ut med denns kompisar och bara vara. Det är viktigt för mig iaf och sen komma hem och bara vara med sin sambo, det är guldvärt för mig:)
Så mer kärlek åt folket, oavsett ålder, kön och läggning!:D

 
Johanna

Johanna

15 november 2011 08:15

Kärleken har varken ålder eller kön :) Jag är 25 och min kille är 21 och jag tycker inte det är något problem. Trivas och ha kul ihop är viktigt, även att man har ett eget liv så att säga.
Visst jag skulle inte vara 20 och ta en på 16 år precis för lite handlar det om mognad också eller hur jag ska förklara!

http://haltbananskal.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sannigen - 20 april 2013 16:50

Jag mår bra efter omständigheterna. Mamma börjar må bättre och återhämtar sig fint och det gör våran familj med. Sen Johan dog så har vi varit splitrade på något sätt och det här har varit som en väckarklocka för oss alla och vi har börjat om från bö...

Av sannigen - 20 april 2013 16:43


Bloggen är väldigt lagd åt sidan för mig och jag vågar inte riktigt gå in och kolla statistiken för jag tror jag har förlorat för många av er läsare kanske till och med er alla, för jag har lovat mer och mer inlägg att jag ska bli med aktiv och jag h...

Av sannigen - 5 april 2013 13:39

Hej på er. Nu har jag lite tid och ork att försöka få ur mig ett vettigt inlägg, skriv ett inatt som aldrig publicerades för det var väldigt rörigt och osammanhängande. Som jag skriv har min mamma fått en hjärtattack och det är för 19 dagar sen och d...

Av sannigen - 30 mars 2013 11:53

Hej på er, om jag nu har några läsare kvar. Jag vet att jag har lovat gång efter gång att bli mer aktiv och skriva mer det har jag försökt det svär jag på, men det händer saker hela tiden som gör att jag har svårt att orka blogga svårt ens att kunna ...

Av sannigen - 12 mars 2013 22:22

Åh herregud vilken usel bloggare jag är! Men ni vet varför och det tycker jag gör min blogg lite charmig. Jag börjar återhämta mig från det svarta eller vad jag ska säga, jag kan inte säga att jag återhämta från min deperation för det gör jag verklig...

Presentation


Tack för att du tittar in :) Jag är en tjej som skriver en anonym blogg för jag orkade inte med alla perfekta bloggar och måste få skriva av mig.

Omröstning!


Bloggextra.se

Översätt



Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Saknar dig


Ovido - Quiz & Flashcards